dissabte, 19 de març del 2011

L'Angle Obert del 15 de març: Joan López, Antoni Escarrabill, Roser Mas i Rosa Vestit



A la tertúlia vam parlar de joves i política amb Segimon Plans (CiU de Prats), Isaac Peraire (ERC de Prats) i Josep Paré (PSC de Centelles).

Confirmat: Josep Picó serà el candidat de Tona Futur

Josep Picó
Publicat a EL9NOU.CAT: Confirmat: Josep Picó serà el candidat de Tona Futur. A què atribuïu la indecisió fins a última hora de Tona Futur a presentar-se o no a les eleccions? És un bon candidat, Josep Picó?

divendres, 18 de març del 2011

Arnau Martí, Estibaliz Pous, Anna Rebés i Domènec Pérez, darrere Tornafoch a la llista d'ICV de Vic

Arnau Martí, Estibaliz Pous, Anna Rebés i Domènec Pérez
Publicat a EL9NOU.CAT: Arnau Martí, Estibaliz Pous, Anna Rebés i Domènec Pérez, darrere Tornafoch a la llista d'ICV de Vic. Les de 2011 seran finalment les eleccions que ICV-EUiA podrà aconseguir el tan buscat segon regidor a Vic? Com veieu els noms dels cinc primers llocs de la llista de Xavier Tornafoch?

dimecres, 16 de març del 2011

Jordi Freixas serà el candidat d'ERC a Taradell

Publicat a EL9NOU.CAT: Jordi Freixas serà el candidat d'ERC a Taradell.Com creieu que pot afectar el canvi de candidat en els resultats d'ERC a Taradell? La falta d'acord amb Solidaritat pot mermar les possibilitats dels republicans? CiU patirà alguna mena de desgast de cara a les eleccions del 22-M?

dimarts, 15 de març del 2011

El perfil de Joan López, el candidat que col·lecciona màscares

La xarxa en campanya: Josep Huguet, Gràcia Ferrer i el 'figura' de l'alcalde de Vic




La moguda més vistosa a la xarxa osonenca els últims dies ha tingut per protagonista la regidora d’Esquerra de Vic Gràcia Ferrer i l’exconseller Josep Huguet, del mateix partit. Indirectament, també, l’alcalde de Vic.

Obria el foc el periodista Miquel Macià, que escrivia a Twitter: “Huguet va pressionar molt ERC per trencar el govern de Vic amb CiU i PSC, diu l’alcalde Vila d’Abadal a la televisió”.

Al cap de poc, Huguet, atent a la pantalla, responia això: “Què collons tinc a veure jo amb la política de Vic si ni estava a l’executiu. Que no s’inventi pel·lícules, l’alcalde”.

Gràcia Ferrer sortia en defensa del seu company de partit negant les paraules de Vila d’Abadal.

I Huguet s’hi abonava al cap de poc, en escriure: “Aquest alcalde que teniu és un figura”.

La regidora d’Esquerra, tot i sent sòcia de govern de Vila d’Abadal, ho rematava així: “I tant que és figura i ara que s’acosten eleccions encara més”.

Per si no havia quedat clar de què parlaven, intercedia el convergent Joan Vergés, aclarint que les presumptes pressions de Vila d’Abadal haurien estat en el recanvi del rector a la Universitat de Vic.

L’exconseller d’Universitats, però, sempre ha de tenir l’última paraula i rematava el debat amb un toc d’alerta. Deia: “Algun dia més endavant parlarem dels acords sistemàticament incomplerts”. 

Més enllà de la política vigatana, el que s’ha mostrat especialment actiu a la xarxa durant la setmana és un dels piuladors de l’última fornada, l’alcalde de Sant Hipòlit, el socialista Xavier Vilamala. Amb motiu de l’últim ple, escriviu dos tuits contundents: “Confirmat: CiU al nostre poble ha perdut el nord. Al ple malgrat donar-los números i documentació segueixen mentint sobre la nostra gestió”, i al cap d’una estona: “Al·lucinant, CiU ha arribat a afirmar al ple que la secretària fa informes perquè la coaccionem”. CiU de Sant Hipòlit ha guardat silencia. Ho deuen saber que existeix Twitter?

Joan López, Antoni Escarrabill, Rosa Vestit i Roser Mas, a l'Angle Obert d'avui

Joan López
L'Angle Obert d'avui (21.30) entrevista a Joan López, candidat d'ERC-Som Vic a Vic; Antoni Escarrabill, candidat de CiU a Roda; Rosa Vestit, candidata de CiU a Sant Quirze, i Roser Mas, candidata d'ICV a Torelló. A la taula rodona avui parlarem dels joves als ajuntaments amb Segimon Plans, de CiU de Prats; Isaac Peraire, d'ERC de Prats, i Josep Paré, del PSC de Centelles.

dilluns, 14 de març del 2011

Avui a EL 9 NOU: El 'pacte' de Casa Fernández

Algunes de les informacions de Política d'EL 9 NOU d'avui:
  • Junts per Balenyà apareix fent una demostració de força. Unes 130 persones assisteixen a la presentació de la candidatura d'Anna Magem. Si es converteix en la primera alcaldessa, Magem avança que estarà a plena dedicació.
  • El 'pacte' de Casa Fernández. Vila d'Abadal i Burgaya matisen com va anar el 'pacte' entre CiU i PSC a Vic el 2007. Els candidats de CiU i PSC es van veure a Barcelona abans de les eleccions de 2007.
  • Iban Lapeira serà el candidat de Solidaritat Catalana a Vic.
  • Laila Karrouch se suma als independents d'ERC de Vic.
  • Marc Prat vol seguir fent "el Ribes de les persones".
  • Acord per Vilatorta i Vilalleons es presenta en públic.
A la secció d''Els perfils', Pere Molist, candidat d'ERC a Gurb ("Volem que se'ns vegi com una alternativa de gent seriosa"), i Anna Franquesa, candidat de CiU a Santa Eugènia ("Penso que és possible una Santa Eugènia com la dels meus 18 anys").

Iban Lapeira, candidat de Solidaritat per la Independència a Vic

Iban Lapeira
Publicat a EL9NOU.CAT: Iban Lapeira, candidat de Solidaritat per la Independència a Vic. Us sorprèn l'elecció d'Iban Lapeira com a candidat? El sistema d'elecció per primàries és més transparent i democràtic que els que fan servir els altres partits? Quines possibilitats creieu que té SI per entrar amb força a l'Ajuntament de Vic? A les últimes eleccions al Parlament va ser la segona força més votada, creieu que pot repetir l'èxit a les municipals?

diumenge, 13 de març del 2011

Acord per Vilatorta i Vilalleons es presenta a Sant Julià

L'equip d'AVV que està treballant en l'elaboració de la candidatura
Publicat a EL9NOU.CAT: Acord per Vilatorta i Vilalleons es presenta a Sant Julià. La unió de les dues actuals forces de l'oposició podrà desbancar CiU de l'alcaldia? Quina opinió teniu de la llista i el projecte d'Acord per Vilatorta i Vilalleons?