divendres, 11 de març del 2011

ERC de Vic aprova per unanimitat la llista encapçalada per Joan López

Els vuit primers de la llista d'ERC-Som Vic
Publicat a EL9NOU.CAT: ERC de Vic aprova per unanimitat la llista encapçalada per Joan López. Ara que ja se'n saben tots els noms, com valoreu la llista d'ERC-Som Vic? Creieu que té possibilitats de, com a mínim, recuperar els quatre regidors que tenia fa dues legislatures?

ERC de Taradell lamenta no poder fer llista amb Solidaritat

Publicat a EL9NOU.CAT: ERC de Taradell lamenta no poder fer llista amb Solidaritat.

Gràcia Ferrer, Joan Ballana, Marta Rovira i Maria Balasch, darrere Joan López a la llista d’ERC a Vic

Joan Ballana, Marta Rovira i Maria Balasch, números 3, 4 i 5 de la llista
Publicat a EL9NOU.CAT: Gràcia Ferrer, Joan Ballana, Marta Rovira i Maria Balasch, darrere Joan López a la llista d’ERC a Vic. Què us sembla la llista d'ERC de Vic? Quin resultat preveieu que pot fer a les eleccions del 22-M? Com valoreu la incorporació d'independents al projecte "Som Vic"?

dijous, 10 de març del 2011

L'Angle Obert del 8 de març: Jordi Casals, Xavier Vilamala, Anna Franquesa i Arnau Basco



A la taula rodona hi van participar Enric Riera, alcalde de Sant Sadurní d'Osormort; Miquel Colomer, alcalde de Sant Bartomeu del Grau, i Ferran Teixidó, alcalde del Brull.

dimecres, 9 de març del 2011

Marisol Morcillo torna a la política municipal de Manlleu com a alcaldable del PP

Toni Bosch, Marisol Morcillo i Miquel Vilalta
Informació i vídeo a EL9NOU.CAT: Marisol Morcillo torna a la política municipal de Manlleu com a alcaldable del PP. Creieu que amb Marisol Morcillo el PP podrà recuperar el regidor perdut a Manlleu?

Suport per Manlleu se suma als independents d'Osona

Publicat a EL9NOU.CAT: Suport per Manlleu se suma als independents d'Osona.

PxC presenta els alcaldables per Torelló i Taradell

Josep M. Soldevila i Josep Ricart
Publicat a EL9NOU.CAT: PxC presenta els alcaldables per Torelló i Taradell. També ha donat a conèixer el nom del candidat a Balenyà, i els de Vic i Manlleu, que repeteixen. Creieu que PxC ha tocat sostre, o que encara té possibilitats de créixer en alguns municipis?

dimarts, 8 de març del 2011

El perfil de Jordi Casals, el candidat que porta dòlars i florins hongaresos a la cartera

La xarxa en campanya: la primera piulada d'un regidor al ple de Vic


La campanya 2.0, de moment, se centra molt a Vic. La presentació del balanç del Pla d’Inversions ha provocat un creuament de missatges que ha anat pujant de to a mesura que passaven els dies. 

Dimecres, dia que va presentar-se el balanç a la premsa, l’alcalde Josep M. Vila d'Abadal escrivia al seu Facebook: “Fem balanç del Pla d’Inversions. En quatre anys hem invertit a Vic 124 milions d’euros a través de 92 projectes”. Una inversió, segon ell, que “difícilment es podrà repetir en els propers anys”.

El seu soci de govern, Josep Burgaya, optava per allò que la millor defensa és un bon atac i referint-se a l’expresisó del suflé que havia fet servir Iniciativa per referir-se al Pla d’Inversions, escrivia: “De suflés com aquests, tant de bo en tinguessin totes les ciutats”.

Precisament Xavier Tornafoch arremetia des de Twitter al cap d’un parell de dies: “Ni els periodistes s’acaben de creure el que Burgaya els va presentar sobre el Pla d’Inversions. La sociovergència vigatana no és creïble”. I ja anunciava de cara al ple del dilluns: “Al proper ple municipal de Vic demanarem l'alcalde de Vic, i candidat de CiU, si és veritat que havien pactat amb Psc i ho van amagar”.

La tensió 2.0 va pujar amb el ple encara sense acabar. Després de discutir-se durament amb Tornafoch, Burgaya escrivia en el que possiblement sigui la primera piulada d’un regidor a mig ple de Vic: “ICV té obsessió malaltissa en combatre al PSC”.

Tampoc es va quedar sense resposta. Tornafoch, al cap d’unes hores, escrivia al Twitter mateix: “Ple de Vic: m'han sorprès les males maneres de Burgaya. Si vius envoltat d'aduladors no suportes les crítiques.”

Mentrestant, el tercer soci del govern, el republicà Joan López, no ha dit ni piu sobre el Pla d’Inversions. Al bloc, sota el títol, de “La volta a Vic en 80 dies”, acaba amb una frase lapidària: Les trajectòries publiques de cada candidat atorguen el nivell de credibilitat merescut. Per sort, la nota la posa cada ciutadana i ciutadà amb el seu vot.”

Filo Tió tornarà a ser alcaldable per ERC a Santa Eugènia

Filo Tió
Publicat a EL9NOU.CAT: Filo Tió tornarà a ser alcaldable per ERC a Santa Eugènia. Filo Tió ha anunciat que torna a presentar-se en un apunt al seu bloc. Fins a quin punt l'"experiència" de què parla Tió en el seu bloc és un aval per revalidar l'alcaldia? Com pot afectar en el resultat de Santa Eugènia la unió dels independents amb CiU?

dilluns, 7 de març del 2011

Raimon Traver tornarà a ser el cap de llista de CiU a Sant Joan

Raimon Traver
Publicat a EL9NOU.CAT: Raimon Traver tornarà a ser el cap de llista de CiU a Sant Joan. Les eleccions a Sant Joan tornaran a ser una pugna entre ERC i PSC? A què atribuïu les dificultats de CiU per trobar candidat a Sant Joan? Quines possibilitats li doneu a Raimon Traver després del fracàs en els anteriors comicis?

Santi Vivet ja és oficialment el cap de cartell de CiU a Torelló

Santi Vivet i Manel Romans, a la presentació de la candidatura
Vídeo i informació a EL9NOU.CAT: Santi Vivet ja és oficialment el cap de cartell de CiU a Torelló. La imatge de divisió que s'ha donat entre Convergència i Unió a Torelló a l'hora d'elegir el candidat els pot tornar a passar factura? Quina opinió teniu del candidat, Santi Vivet? Com penseu que pot afectar la renovació de candidats dels dos principals partits a Torelló en el resultat de les eleccions?

diumenge, 6 de març del 2011

Jordi Serra serà el número 1 d’ERC per quarta vegada

Antònia Tardà i Jordi Serra
Publicat a EL9NOU.CAT: Jordi Serra serà el número 1 d’ERC per quarta vegada. Els quatre anys a l'oposició, després d'haver estat alcalde en l'anterior legislatura, són un actiu a favor o en contra de les possibilitats d'ERC? Com pot afectar en les eleccions de Roda que els dos actuals grups de govern, CiU i IPR, renovin el candidat?

Núria López repetirà pel PSC a Campdevànol, i Ramon Roqué a Sant Joan

Publicat a EL9NOU.CAT: Núria López repetirà pel PSC a Campdevànol, i Ramon Roqué a Sant Joan.

Llista unitària al Brull

Integrants de la llista d'Ara Brull
Publicat a EL9NOU.CAT: Llista unitària al Brull.