dijous, 3 de març del 2011

L'Angle Obert de l'1 de març: Josep Suriñach, Eduard Botey, Josep M. Giralt i Antoni Mas



A la tertúlia hi van participar tres regidors que deixen el seu Ajuntament després de molts anys de ser-hi: Jaume Puig (CiU de Vic), Toni López (PSC de Manlleu) i Montse Ayats (ICV-CdG de Torelló).

dimecres, 2 de març del 2011

CiU anunciarà aquesta setmana que Santi Vivet serà el candidat de Torelló

Santi Vivet
Publicat a EL9NOU.CAT: CiU anunciarà aquesta setmana que Santi Vivet serà el candidat de Torelló. Castigarà altre cop a CiU a les urnes la imatge de divisió que han donat en proposar Convergència un candidat i Unió, un altre? Com afectarà a les eleccions a Torelló el fet que els dos principals partits hagin renovat el seu cap de llista?

Betty Costa, cap de llista de la CUP a Seva per a les municipals

Betty Costa, amb altres membres de la CUP
Publicat a EL9NOU.CAT: Betty Costa, cap de llista de la CUP a Seva per a les municipals. La diversificació d'opcions a Seva dóna més possibilitats a les altres llistes per trencar l'hegemonia de 32 anys de Palmarola, o al contrari, disgrega el vot i reforça les possibilitats del candidat de CiU de tornar a ser alcalde?

Antoni Mas, alcaldable de CiU a Balenyà

Antoni Mas, amb Josep Salom
Publicat a EL9NOU.CAT: Antoni Mas, alcaldable de CiU a Balenyà. Serà Mas qui finalment retornarà l'alcaldia de Balenyà a CiU? Quin resultat preveieu per a les pròximes eleccions municipals a Balenyà?

dimarts, 1 de març del 2011

Sabíeu que Josep Suriñach, candidat de CiU a Manlleu, porta una estampeta de Sant Antoni a la cartera?



Aquesta i altres curiositats les hi hem preguntat al candidat de CiU a Manlleu. També hem sabut, entre altres coses, que no porta gairebé mai rellotge i que li agrada criar bonsais. Des d'aquest dimarts introduirem la primera de les entrevistes de l'Angle Obert amb un perfil molt personal de cada candidat. Podeu clicar, si voleu, el vídeo que li hem fet a Josep Suriñach i saber-ne d'altres curiositats.

L'entrevista a Josep Suriñach pot tornar-se a veure avui dimarts mateix a 2/4 d'1 de la matinada i demà dimecres a les 11 del matí i a les 3 de la tarda.

La xarxa en campanya: Josep Burgaya i el pacte d'abans de les eleccions



Aquest dimarts, aprofitant el canvi de format de l'Angle Obert, hem recuperat el repàs al que es diu a la xarxa sobre la campanya. Reproduïm aquest el vídeo i el text íntegre del repàs:

"Poca activitat de precampanya encara a la xarxa. Encara gràcies de l'acte de Josep Burgaya dijous al Sucre, i la revelació que el pacte de Vic s'havia acordat abans de les eleccions de 2007. EL9NOU.CAT ho recollia en una primera informació, i també se'n feia ressò el periodista Miquel Macià en una extensa crònica a Osona.com que acabava dient que, a la sortida, no sabia si havia estat "en un acte del PSC o de l'ala esquerra de Convergència. O d'uns masovers del Cavaller de Vidrà".

Diumenge el politòleg Guillem López, a la seva vegada fill del candidat d'Esquerra Joan López, escrivia al seu bloc una anàlisi des del punt de vista del màrqueting polític. Referint-se als retrets adreçats a Esquerra, López diu que "el problema del PSC és que al escollir Esquerra com a enemig, Burgaya situa aquesta partit al mateix nivell dels dos partits amb 4 regidors a l'Ajuntament". I acaba: "Burgaya ha trobat l'enemic comú prefecte per la seva tàctica però no ha parat a pensar que demostra una actitud poc ambiciosa".
Iniciativa tampoc es va quedar quieta i el mateix diumenge també responia amb un comunicat a la seva pàgina web. El titulaven "Les paraules de Burgaya certifiquen que entre el PSC i CiU no hi ha cap diferència”.

I dilluns ho reblava l'encara regidora d'Esquerra i sòcia de govern del PSC a l'equip de govern vigatà, Gràcia Ferrer, en escriure al Twitter: "En Burgaya les "festejava totes" abans de les eleccions del 2007".

A la web del mateix Josep Burgaya també s'han fet ressò de l'acte. I a falta d'alguna idea més interessant, es limiten a destacar en el titular que "Els socialistes omplen l'Auditori del Sucre en l'inici de la campanya electoral". Sense referir-se a l'acord previ a les eleccions de 2007, sí que repeteixen el que ja va dir Burgaya en l'acte, que estan disposats a "repetir acords de govern només amb els partits que són 'seriosos i responsables, que són lleials i compleixen els compromisos".
I CiU, l'altre protagonista del festeig? De reacció oficial, cap. Sí, però, que Jaume Puig deixava un comentari al Facebook de Xavier Tornafoch. Hi deia: "A nosaltres també ens han sorprès molt aquestes declaracions. Potser una cosa eren les seves intensions o esperances abans de les eleccions, i una altra la realitat".

D'aquest acte i de tot el que doni de sí la campanya, se'n pot fer un seguiment i obrir debat a EL9NOU.CAT i al bloc de l'Angle Obert: el9nou.cat/angleobert, a més dels canals de Twitter i Facebook del programa."

L'Angle Obert d'avui: estrenem format amb Josep Suriñach, Toni Mas, Josep M. Giralt i Eduard Botey

Josep Suriñach
A l'Angle Obert d'avui estrenem format. El programa allarga mitja hora i passa a durar dues hores. A les tres primeres parts s'entrevistarà quatre candidats a les eleccions del 22-M. Avui ens estrenem amb Suriñach (CiU de Manlleu), Josep M. Giralt (ERC de Tona), Toni Mas (CiU de Balenyà) i Eduard Botey (Independents-PM de Seva).

A l'última part, hi haurà una taula rodona temàtica sobre les eleccions. Avui, amb tres regidors 'veterans' que pleguen: Jaume Puig (CiU de Vic), que porta 20 anys de regidor; Toni López (PSC de Manlleu), que en porta 24, i Montse Ayats (ICV-CdG de Torelló), amb 12 anys.

També recuperem la secció del repàs al que es diu a la xarxa de la precampanya electoral.

dilluns, 28 de febrer del 2011

Gràcia Ferrer: "En Burgaya les "festejava totes" abans de les eleccions de 2007"

Gràcia Ferrer, regidora d'ERC a Vic, ha respost avui a Twitter la declaració del seu soci a l'Ajuntament, el socialista Josep Burgaya, dijous, quan va dir que el pacte de Vic s'havia acordat abans de les eleccions de 2007. Ferrer ha escrit axiò a Twitter: "En Burgaya les "festejava totes" abans de les eleccions de 2007".

El politòleg Guillem López també va fer una anàlisi del discurs de Burgaya al seu bloc, Proxim-it.

Per la seva banda, des d'ICV també s'ha respost a Burgaya amb un comunicat de premsa: "Les paraules de Burgaya certifiquen que entre el PSC i CiU no hi ha cap diferència". El mateix Josep Burgaya ha inclòs en la seva web un resum de l'acte de dijous.

Avui a EL 9 NOU: Josep Burgaya desvela que el pacte de Vic es va fer abans de les eleccions de 2007

Burgaya a l'acte de dijous al Sucre. Foto: Albert Lllimós/EL 9 NOU
Algunes de les informacions de Política d'EL 9 NOU d'avui:
  • Burgaya desvela que el pacte de Vic es va fer abans de les eleccions. El candidat socialista a l'alcaldia de Vic va omplir dijous l'auditori del Sucre.
  • David Mascarella repetirà per ERC a Sant Quirze. Vol que sigui l'últim cop que es presenta, però ho supedita a un relleu.
  • CiU confirma Josep Mas com a alcaldable de l'Esquirol.
  • Jaume Amartant deixarà la política activa pel maig.
  • Sergi Albrich es presenta com a alcaldable d'ERC a Sant Joan.
  • EL 9 TV enceta aquest dimarts el programa electoral.
A la secció d''Els perfils', entrevistes a Joan Riera, candidat del PSC a Vilanova de Sau ("Si ens tanquen l'escola se'ns acabarà la meitat del poble", i Ramon Burgaya, candidat de CiU a les Masies de Voltregà ("Com a fill d'un exalcalde, conec molt bé on em fico").