dilluns, 14 de febrer del 2011

ERC de Vic es tanca en una casa de colònies a fer programa

Publicat a EL9NOU.CAT: ERC de Vic es tanca en una casa de colònies a fer programa. Quines possibilitats li veieu a ERC de Vic en les pròximes eleccions? Creieu que pot remuntar i superar els dos regidors de 2007? Fins a quin punt els pot afectar una candidatura nova com la de Solidaritat?

1 comentari:

  1. És obvi que el meu anàlisi no es veurà com a objectiu, però prefereixo això a firmar com anònim.
    El factor SI s'ha d'interpretar des de 3 punts de vista.
    El primer és que la conjuntura electoral entre Vic i Catalunya dista molt. Mentre que a Catalunya els independentistes en prou feines arriben a 1/3 de l'electorat, a Vic més del 60% del consistori es podria definir com independentista. La tradició fortament catalanista de Vic i Osona sempre ha estat una constant ja des de 1979 (diferenciant-se molt d'altres regions) i en conseqüència es podria pensar que aquest 'issue' ja s'interpreta com una variable constant i no diferencial.
    La segona és que SI va treure bons resultats electorals al Parlament i faltarà veure la capacitat de fidelització. En aquest sentit, bona part dels estudis electorals indiquen que la dinàmica de vot varia molt entre tipologia d'eleccions i que a major nivell de proximitat major pes juga el factor candidat. Faltarà veure doncs, els índex de popularitat del candidat de SI, però difícilment seran assimilables a l'expresident del Barça.
    El tercer factor és l'històric electoral. ERC parteix d'un vot de càstig molt accentuat de les darreres eleccions que van ajudar el sorgiment (via traspàs de vots + vots en blanc) de la CUP. Aquest perfil de votant desencantat es pot mantenir però en aquesta ocasió la lluita electoral serà entre CUP i SI. La CUP ha sapigut fidelitzar fins ara un volum important de vots gràcies a que han mantingut molt bé un perfil diferencial. No obstant, el llindar de vots és molt reduït amb els baixos índex de participació en els quals ens movem, cosa que dificulta la representació en aquest àmbit electoral.

    ResponElimina