dimarts, 8 de març del 2011

La xarxa en campanya: la primera piulada d'un regidor al ple de Vic


La campanya 2.0, de moment, se centra molt a Vic. La presentació del balanç del Pla d’Inversions ha provocat un creuament de missatges que ha anat pujant de to a mesura que passaven els dies. 

Dimecres, dia que va presentar-se el balanç a la premsa, l’alcalde Josep M. Vila d'Abadal escrivia al seu Facebook: “Fem balanç del Pla d’Inversions. En quatre anys hem invertit a Vic 124 milions d’euros a través de 92 projectes”. Una inversió, segon ell, que “difícilment es podrà repetir en els propers anys”.

El seu soci de govern, Josep Burgaya, optava per allò que la millor defensa és un bon atac i referint-se a l’expresisó del suflé que havia fet servir Iniciativa per referir-se al Pla d’Inversions, escrivia: “De suflés com aquests, tant de bo en tinguessin totes les ciutats”.

Precisament Xavier Tornafoch arremetia des de Twitter al cap d’un parell de dies: “Ni els periodistes s’acaben de creure el que Burgaya els va presentar sobre el Pla d’Inversions. La sociovergència vigatana no és creïble”. I ja anunciava de cara al ple del dilluns: “Al proper ple municipal de Vic demanarem l'alcalde de Vic, i candidat de CiU, si és veritat que havien pactat amb Psc i ho van amagar”.

La tensió 2.0 va pujar amb el ple encara sense acabar. Després de discutir-se durament amb Tornafoch, Burgaya escrivia en el que possiblement sigui la primera piulada d’un regidor a mig ple de Vic: “ICV té obsessió malaltissa en combatre al PSC”.

Tampoc es va quedar sense resposta. Tornafoch, al cap d’unes hores, escrivia al Twitter mateix: “Ple de Vic: m'han sorprès les males maneres de Burgaya. Si vius envoltat d'aduladors no suportes les crítiques.”

Mentrestant, el tercer soci del govern, el republicà Joan López, no ha dit ni piu sobre el Pla d’Inversions. Al bloc, sota el títol, de “La volta a Vic en 80 dies”, acaba amb una frase lapidària: Les trajectòries publiques de cada candidat atorguen el nivell de credibilitat merescut. Per sort, la nota la posa cada ciutadana i ciutadà amb el seu vot.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada