dimarts, 1 de març del 2011

La xarxa en campanya: Josep Burgaya i el pacte d'abans de les eleccions



Aquest dimarts, aprofitant el canvi de format de l'Angle Obert, hem recuperat el repàs al que es diu a la xarxa sobre la campanya. Reproduïm aquest el vídeo i el text íntegre del repàs:

"Poca activitat de precampanya encara a la xarxa. Encara gràcies de l'acte de Josep Burgaya dijous al Sucre, i la revelació que el pacte de Vic s'havia acordat abans de les eleccions de 2007. EL9NOU.CAT ho recollia en una primera informació, i també se'n feia ressò el periodista Miquel Macià en una extensa crònica a Osona.com que acabava dient que, a la sortida, no sabia si havia estat "en un acte del PSC o de l'ala esquerra de Convergència. O d'uns masovers del Cavaller de Vidrà".

Diumenge el politòleg Guillem López, a la seva vegada fill del candidat d'Esquerra Joan López, escrivia al seu bloc una anàlisi des del punt de vista del màrqueting polític. Referint-se als retrets adreçats a Esquerra, López diu que "el problema del PSC és que al escollir Esquerra com a enemig, Burgaya situa aquesta partit al mateix nivell dels dos partits amb 4 regidors a l'Ajuntament". I acaba: "Burgaya ha trobat l'enemic comú prefecte per la seva tàctica però no ha parat a pensar que demostra una actitud poc ambiciosa".
Iniciativa tampoc es va quedar quieta i el mateix diumenge també responia amb un comunicat a la seva pàgina web. El titulaven "Les paraules de Burgaya certifiquen que entre el PSC i CiU no hi ha cap diferència”.

I dilluns ho reblava l'encara regidora d'Esquerra i sòcia de govern del PSC a l'equip de govern vigatà, Gràcia Ferrer, en escriure al Twitter: "En Burgaya les "festejava totes" abans de les eleccions del 2007".

A la web del mateix Josep Burgaya també s'han fet ressò de l'acte. I a falta d'alguna idea més interessant, es limiten a destacar en el titular que "Els socialistes omplen l'Auditori del Sucre en l'inici de la campanya electoral". Sense referir-se a l'acord previ a les eleccions de 2007, sí que repeteixen el que ja va dir Burgaya en l'acte, que estan disposats a "repetir acords de govern només amb els partits que són 'seriosos i responsables, que són lleials i compleixen els compromisos".
I CiU, l'altre protagonista del festeig? De reacció oficial, cap. Sí, però, que Jaume Puig deixava un comentari al Facebook de Xavier Tornafoch. Hi deia: "A nosaltres també ens han sorprès molt aquestes declaracions. Potser una cosa eren les seves intensions o esperances abans de les eleccions, i una altra la realitat".

D'aquest acte i de tot el que doni de sí la campanya, se'n pot fer un seguiment i obrir debat a EL9NOU.CAT i al bloc de l'Angle Obert: el9nou.cat/angleobert, a més dels canals de Twitter i Facebook del programa."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada